Boottent en Cabriokap

Boottent en Cabriokap

 Boottenten zijn ter vergroting van de leefruimte in uw boot. Een boottent beschermt u tegen zonlicht maar ook tegen regen en wind. Een goede boottent kan gemakkelijk verwijderd worden indien nodig, maar ook weer niet te gemakkelijk. Dit zou namelijk betekenen dat de tent er te slap op zit. En een slappe tent is een lelijke tent.
De boottent wordt door ons op uw schip afgepast (“gemald”), en verder op ons bedrijf uitgetekend en afgewerkt. Het materiaal wordt samen met u uitgekozen.
U kunt dan denken aan Markilux, Sunbrella, Vegonyl of Stamoid. Voor de echt luxere tent verwerken wij zowel Sonneland als Cabriostof. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, z’n eigen prijskaartje en z’n eigen voor- en nadelen.
Wij kunnen u hier uitgebreid over adviseren om zo, samen met u tot een goede keuze te komen.
Voor het frame, mocht dit nog niet op de boot aanwezig zijn (of niet meer aan de eisen voldoen) gebruiken wij meestal RVS 316 hoogglans gepolijst. Het frame wordt door ons op de zeilmakerij op maat gemaakt. Voor een goede tent is een goed frame onmisbaar.
Wat een ander u ook vertelt, luister naar de expert: een oude tent kan niet worden nagemaakt. Een oude tent is uitgerekt, uitgelubberd en slap en kan dus nooit aan de basis staan van een mooi goed product.
Levertijd van uw boottent hangt natuurlijk af van de tijd van het jaar. In de herfst en de winter is het rustiger en kunnen we sneller leveren (bovendien ontvangt u dan vaak winterkorting) in het voorjaar is het veel drukker en zult u langer moeten wachten.