Over ons

Historie

Fred Sterk - Zeilmakerij Sterk SneekIn 1986 begon Fred Sterk als zeilmaker bij Gaastra Sails, toen nog gevestigd in Sneek, de stad met de wereldberoemde waterpoort. Toen Gaastra Sails zijn activiteiten in Nederland beëindigde is hij aan de Italiaanse kust surfzeilen gaan maken en repareren. Hoewel de Italiaanse zon het werken zeer aangenaam maakte bleef toch die waterpoort lokken.
Terug in Nederland heeft hij zijn carrière vervolgd in Joure, waar hij zich verder specialiseerde in allerlei facetten van het zeilen maken (wist u dat in Joure de meeste luchtballonn
en worden gerepareerd van heel Nederland?). Via Heeg kwam hij tenslotte in Sneek terecht waar hij in januari 1996 op het Zuidend 37 een pand betrok en voor zichzelf begon.Na een jaar solo werd al snel het team uitgebreid en binnen een paar jaar was het bedrijf eigenlijk uit z’n jasje gegroeid. Gelukkig kwam er zeer dichtbij een prachtig pand beschikbaar met zeeën van ruimte (en als er iets is waar een zeilmaker behoefte aan heeft dan is het dat wel!).

Sinds 2004 zijn wij dan ook te vinden op het Zuidend 8. Hier vindt u de ingang naar de werkplaats, wat zeer handig is als u goederen komt halen of brengen. U kunt immers parkeren op loopafstand op het Martiniplein. U komt via deze ingang zo de zeilmakerij binnen.
Op de Oude Koemarkt 39a, zelfde pand ander adres, komt u het kantoorgedeelte binnen. Wilt u eens een kijkje komen nemen dan bent u van harte welkom, via welke ingang dan ook.

We zijn inmiddels gegroeid naar een team van 5 experts, verdeeld over 3 verdiepingen met de nodige kennis en ervaring, ieder op zijn of haar eigen gebied.Zeilmakerij Sneek
U bent altijd verzekerd van goed, objectief advies en we doen ons uiterste best met u mee te denken. Of het nu om een mooie sprayhood gaat, een wintertent of de snelste wedstrijdzeilen, wij staan garant voor een goed product !
Hier vind u nog een mooie Flashanimatie van de vorige website. Hierin ziet u wat wij met het logo bedoelden.

Flash-animatie Logo Sterk